Niger, Mali and Burkina Faso don Pull-Out from ECOWAS

January 29, 2024

West Africa kontris Burkina Faso, Niger Republic and Mali don announce say dem don comot from di Economic Community of West Africa States (Ecowas).

Dem announce say dem dey pull-out from di regional union inside one joint statement wey dem release on Sunday 28 January, 2024.

Dem also read out di communique ontop Niger Republic National Television.

Leaders of di three Sahel kontris for dia joint statement say na dia “sovereign decision” to comot from di Economic Community of West African States “without delay”.

Di three kontris for inside dia joint statement say dem dey pull-out sake of say di way wey Ecowas dey now, no be wetin di founding fathers bin want wen dem create am.